Οι ψείρες της κεφαλής είναι έντομα

Έχουν έξι πόδια αλλά δεν έχουν φτερά- και αυτός είναι ο λόγος που έρπουν όταν τις εντοπίζετε. Δεν μπορούν να πηδήξουν να κάνουν άλματα ή να κολυμπήσουν Μπορείτε μόνο να κολλήσετε ψείρες με την απευθείας επαφή κεφάλι με κεφάλι- γιαυτό το λόγο τα παιδιά κολλούν με μεγάλη συχνότητα όταν παίζουν μεταξύ τους.

Οι ενήλικες ψείρες έχουν μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού (2-4 χιλιοστά) και οι νεαρότερες το μέγεθος μιας τελείας. Κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τη φαγούρα που δημιουργούν! Τρέφονται με το αίμα  που απομυζούν από το τριχωτό της κεφαλής και λατρεύουν τις ζεστές και υγρές συνθήκες κοντά στο κεφάλι σας. Τους αρέσει περισσότερο να βρίσκονται πίσω από τα αυτιά, τους κροτάφους και στο πίσω μέρος του αυχένα. Οι ψείρες τρέφονται με το αίμα  που απομυζούν  μέσα από ένα σωλήνα που μοιάζει με βελόνα. 'Όμως,  ο σωλήνας δεν είναι ορατός. To σάλιο ή τα  κόπρανα της ψείρας  ερεθίζουν και προξενούν φαγούρα. Τότε  βλέπετε τα παιδιά σας να ξύνονται! 'Άλλες ενδείξεις για την παρουσία των ψειρών κεφαλής είναι (προφανώς) η αίσθηση ότι κάτι κινείται ανάμεσα στα μαλλιά, μικρά κόκκινα σημάδια από τσίμπημα,λευκές κόνιδες στο δέρμα της κεφαλής ή στις τρίχες (μαζί με άδεια αυγά) και  ψείρες  που έρπονται.

Οι ψείρες κεφαλής δεν έχουν προτιμήσεις για τα μαλλιά  όπου εγκαθίστανται.Ίσια ή κατσαρά, κοντά ή μακρυά το ίδιο κάνει. Καθαρά ή βρώμικα τα βρίσκουν τέλεια. Η  εντύπωση ότι η παρουσία των ψειρών της κεφαλής συνδέεται με την κακή υγιεινή είναι απλά ένας μύθος.

 Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μύθους για τις ψείρες της κεφαλής

Οι ''κόνιδες'' είναι τα αυγά της ψείρας της κεφαλής ή άδεια κελύφη των αυγών απ' όπου εκκολάπτεται η νύμφη. Είναι λευκές, μοιάζουν με μικροσκοπικό δάκρυ  και παραμένουν κολλημένες στις τρίχες ακόμη και όταν είναι κενές. Οι νεο-εκκολαπτόμενες ψείρες έχουν μέγεθος όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας και χρειάζεται καθαρό φως για να τις διακρίνετε. Το χτένισμα των μαλλιών με  κάποιο προϊόν περιποίησης (conditioner) βοηθά στον εντοπισμό τους.

 Μάθετε περισσότερα για τις ψείρες κεφαλής

Οι ψείρες της κεφαλής αποτελούν μέρος της καθημερινότητας- όπως το να  ξεχνά κανείς  τα  ρούχα της γυμναστικής και  ο σκύλος να τρώει το τετράδιο με τις ασκήσεις αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής. Αν  εντοπισθούν ψείρες στο σχολείο του παιδιού σας, μην ανησυχείτε- είναι κάτι ενοχλητικό, αλλά διαβάστε τις ''Συμβουλές για τις ψείρες κεφαλής '' που βρίσκονται στο πάνω αριστερά μέρος αυτής της σελίδας και αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, θα τεθούν σύντομα υπό έλεγχο.

Δοκιμασμένο και ελεγμένο

Το Licatack® είναι επιστημονικά ελεγμένο και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό!

Περισσότερα


10 λεπτά διασκέδασης

Ψυχαγωγήστε τα παιδιά  με τις διασκεδαστικές δραστηριότητες ενώ τα προϊόντα ενεργούν στις ψείρες της κεφαλής.

Ξεκινήστε!

You are now leaving the Licatack website

You have selected a link that will take you away from the Licatack website. Click cancel to return to Licatack website Or continue to proceed